MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2022 Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifinin Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir konuşma yaptı. Işıkver konuşmasında; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında şanlı şerefli tarihimizden devraldığımız birikime sahip çıkarak ülkemizi ve milletimizi daha ileri noktalara taşımak amacıyla yapılan çalışmalarla birlikte, 2024 yılı bütçesinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
ÖNCELİĞİMİZ BÖLGELERARASI KALKINMIŞLIK DÜZEYİNİN AZALTILMASIDIR..
Doğu Anadolu Projesi kapsamında 2011 yılında kurularak 2012 yılında faaliyete geçen DAP Bölge Kalkınma İdaresinin görev alanı; seçim bölgem Elazığ’ın da içinde bulunduğu, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli ve Van gibi 15 ilden oluşan büyük bir coğrafyayı kapsamaktadır.
Doğu Anadolu Projesi, söz konusu bölgenin sahip olduğu potansiyeli de göz önünde bulundurarak milletimizin gelir düzeyini ve yaşam standardını yükseltmeyi amaçlamakta ve diğer bölgelerle olan gelişmişlik farkını azaltma yönünde çalışmalar yapmaktadır.
Bu proje, altyapı, istihdam ve üretim imkânlarının artması hususunda düzenlemeler yaparak, milli kalkınma hedeflerimize katkı sağlamayı amaçlayan, çok yönlü ve sürdürülebilir bir kalkınma projesidir. Bu yılın Temmuz ayında seçim bölgem Elazığ’daki 11 DAP projesi onaylanmıştır. DAP kapsamında Elâzığ için onaylanan 11 proje arasında Elazığ İl Özel İdaresi ve Ağın, Keban, Palu ve Kovancılar İlçe Belediye başkanlıkları tarafından uygulanacak projeler yer almaktadır. Elazığımız için her zaman daha iyisini yapacağımızdan şüphemiz yoktur.
SUYLA BULUŞMAYI BEKLEYEN ÇORAKLAŞMIŞ TOPRAKLARIMIZ VAR…
Ancak Elazığ’da özellikle tarım alanlarının elverişli olması ve tarım ürünlerindeki çeşitliliğin fazla olması bu alanda çalışmalar yapılmasına dikkat çekmektedir. Cumhur İttifakı’nın güçlü bir şekilde Türkiye Yüzyıl’ına kararlı ve etkili bir şekilde yürüdüğü bir süreçte, elbette ki kadim şehrimizin de birtakım beklentileri vardır.
Yapılması planlanan düzenlemelerle çok daha verimli sonuçlar alınarak, şehrimizin gelişimine katkıda bulunmak ve kıymetli hemşehrilerimizi üretime teşvik etmek bizler için çok kıymetlidir.
Geçtiğimiz günlerde de dile getirdiğim gibi, Elazığ’da yaklaşık otuz yıldır suyla buluşmadığı için çoraklaşmış tarlalarımız vardır. Uluova ve Kuzova Projeleri yeniden açılacak olan sulama alanlarının oluşması adına elzemdir.
ŞEKERPANCARI ÜRETİMİNİ 10 KATINA ÇIKARACAK POTANSİYEL SÖZ KONUSU…
Uluova’da 32 köyü sulayacak olan ve Kuzova’da 48 köyü sulayacak olan bu projelerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte Elazığ bölgesindeki Uluova, Kuzova, Kovancılar, Karakoçan, Serince sulama projelerinin hayat bulmasıyla şeker pancarı üretiminin yaklaşık 8-10 katına çıkacağı ve çiftçilerimizin şeker pancarına olan talebinin artarak devam edeceği herkesin malumudur.
ELAZIĞ ŞEKER FABRİKASININ KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI GEREKİYOR…
Mevcut rekoltenin yaklaşık 10 katına çıkacak olmasından hareketle 1925’te kurulan Elazığ Şeker Fabrikası’nın mevcut kapasitesiyle çok yetersiz kalacağı gerçeğiyle bir kez daha yüzleşeceğiz.
Bu itibarla Şeker Fabrikasının kapasitenin artırılması noktasında da gerekli çalışmaların bir an evvel başlatılması elzemdir.
Bu gibi konular Elazığımız için büyük önem taşımaktadır ve milli servetimize sağlayacağı katkının da göz önünde bulundurulmasıyla önümüzdeki günlerde bu hususta güzel çalışmalar yapılacağı inancını taşımaktayız.
Bu gibi projelerin tamamlanmasıyla hem bölge insanımızın refah seviyesi yükselecek hem de ülke ekonomisi daha da gelişecektir” ifadelerinde bulundu.
KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...
Elazığ'ın Sesi